مجلة البحوث المعمارية

مجلة  "بحوث في العمارة الإسلامية " مرتبط بالقطب العلمي للعمارة الإسلامية في كلية الهندسة المعمارية في جامعه العلوم و التكنولوجيا الإيرانية و التي ستكون معتبرة علمياً منذ العدد الأول ووفقاً لقانون و لوائح وزارة التعليم العالي. المجلة ستكون متاحة  للقرّاء المهتمين اعتباراً من ربيع العام الجاري 2012.

قبول المقالات

بنعمة من الله و فضل سيتم نشر المجلة الخاصة بالقطب العلمي للعمارة الإسلامي في جامعة  العلوم و التكنولوجيا الإيرانية. ويستند هذا المنشور على القوانين والأنظمة المعمول بها في وزارة البحث والتكنولوجيا حيث ستكون كل التحقيقات و المقالات معتبرة علمياً منذ العدد الأول.

بإمكان المهتمين  ارسال نسخه من مقالاتهم إلى مكتب المجلة في مركز التحقيقات في جامعة ايران للعلوم و التكنولوجيا و المطابقة لأسلوب تنظيم المقالات المقرر مرفقاً  مع ثلاث نسخ مكتوبة من المقال ( مطبوعة على وجهي الصفحة ).

 

المحاور الاستراتيجية :

  1. موقف المعرفة النظرية والعملية للإسلام، في عملية خلق الفن, والهندسة المعمارية بالاشتراك مع تخطيط المدن.
  2. دراسة المقارنة التطبيقية لمدارس الحكمة الفلسفية للفن والعمارة الإسلامية (علم الوجود، نظرية المعرفة، والأنثروبولوجيا وعلم الجمال).
  3. طرق التحقيق بين العلوم و خاصة النهج الديني في آثار الفن و العمارة و العمران.
  4. دراسة الأزمات في المبادئ و الآثار الفنية ,المعمارية والتخطيط العمراني  المعاصر في ايران و العالم من وجهة نظر الفن الثقافية والإسلامية.
  5. مقارنه علم الجمال في المدارس المختلفة و مقارنته مع وجهة النظر إسلامية .
  6. الدراسة التطبيقية لفلسفة الفن للمدارس المختلفة و مقارنتها بفلسفة الفن والعمارة الإسلامية (بما في ذلك مناقشة الأفكار والإبداع، الترميز, الروحية, الفلسفة وتاريخ الفن و علم اجتماع الفن, الحواس الداخلية والخارجية للإنسان، الخيال المتصل و المنفصل).
  7. شرح الرابطة بين الإنسان و الطبيعة و تأثيرها على العمارة و التخطيط العمراني من وجهة نظر إسلامية و المدارس الأخرى.
  8. الدراسة التفاعلية لإدراك الانسان مع البيئة المحيطة الاصطناعية ( مثل : أفكار الحجم – الهندسية، رموز, تزيينات, حجوم و مواد بناء...).
  9. تأثير الأخلاق المهنية, المؤهلات, التعليم و التجربة, الحقوق الاجتماعية, الحقوق الاجتماعية وحقوق البيئة في عملية التصميم المعماري و تخطيط المدن.
  10. استنتاج مبادئ و أصول الاستدلال و الخيارات العملية من الهندسة المعمارية و تخطيط المدن في الفترة الإسلامية لإنجاز الفن, العمارة و تخطيط المدن الإسلامي.
  11. تعريف و تقييم أخر الإنجازات المميزة و القيّمة للنظريات, الكتب و الآثار المعمارية و تخطيط المدن الإسلامية على مستوى إيران و العالم.
  12. توضيح مفهوم الأسرة في الثقافة الإسلامية في تصميم المنزل المناسب.
  13. توضيح حقوق الجار و الواجبات الاجتماعية للمسلمين في تصميم المنطقة المناسب.
  14. الفقه و القانون للعمارة و تخطيط المدن, الأخلاق المهنية و أصول و مبادئ الاجتهاد الفني و الاحترافي.

هذه المجلة تستقبل أخبار المجامع العلمية, المحاضرات و الكتب القيّمة و التقارير العلمية في مجال العمارة و تخطيط المدن.
في هذه المجلة هناك امكانية لطباعة محدودة للإعلانات ذات الصلة بالعمارة و تخطيط المدن الإسلامي- الإيراني.

اصول کلی تنظيم مقالات

اصول کلی

  - مقاله ها بايد حاصل کار پژوهشی نويسنده يا نويسندگان باشد. مقاله علمی- پژوهشی مقاله ای است که در آن، نويسنده يک يا چند پرسش مرتبط راکه واجد معنا و اهميت و قابل پاسخگويی باشند،‌مطرح و تشريح می کند و سپس بر اساس روش علمی موجهی که با سرشت پرسش مقاله سازگار باشد، با اتکا به منابع معتبر مرتب، برای يافتن پاسخشان تلاش می کند.يک مشخصه مهم مقاله علمی- پژوهشی آن است که حدود صدق و اعتبار يافته هايش به تناسب منابع، متغيرها و مسائل و روشهای تحليل و استدلال و تعليل، قابل تعيين و قابل بحث است.

  - مقاله های ارسالی قبلاً در نشريه ديگر يا مجموعه مقالات همايش ها چاپ و يا همزمان برای مجله ديگری ارسال نشده باشند .

  - مقاله ها بايد به زبان فارسی و با رعايت اصول و آيين نگارش اين زبان باشند .

  - مسئوليت مطالب مطرح شده در مقاله به عهده نويسنده يا نويسندگان است.

  - مجله در قبول، رد يا ويرايش مقاله ها آزاد است .

  - مقاله های دريافتی بازگردانده نخواهد شد .

  - استفاده از مقاله های منتشر شده در اين مجله بدون ذکر منبع در ساير مجله ها و کتاب ها ممنوع است.

  - مجله از پذيرش ترجمه، گزارش، يادداشت و مانند اينها معذور است.

  - چنانچه مقاله مستخرج از طرح پژوهشی يا رساله باشد، عنوان طرح پژوهشی يا رساله نيز در صفحه اول درج گردد .

  چنان چه مقاله ای خارج از اين ضوابط باشد، قبل از ارائه به گروه داوران، از فهرست موارد بررسی حذف خواهد شد.

شيوه نامه تنظيم مقالات

1- اصول نگارش مقاله:

 - جهت تنظيم مقالات بايستی از نرم افزار(Word) استفاده شود.

- مقاله بايد در صفحه اندازه A4 تنظيم شود.

 - متن مقاله بصورت دوستونی و فاصله بين دو ستون 1 سانتی متر باشد و حاشيه صفحه از راست و چپ 5/2 سانتی متر، ازبالا 4 سانتی متر و از پايين 5 سانتی متر ، فاصله بين خطوط single در نظر گرفته شود.

- نوع قلم مورد استفاده در متن فارسی BMitra و در متن انگليسی Times New Roman باشد.

 - برای اندازه قلم ها از جدول زير استفاده نماييد: محل استفاده نوع قلم عنوان مقاله 11 متن فارسی مقاله 12 کلمات لاتين درون متن 10 سرتيترها 12 Bold تيترهای فرعی 11 Bold توضيحات جداول و تصاوير، متن داخل جداول 11 منابع فارسی 12 منابع لاتين،چکيده لاتين، ,پی نوشت های لاتين 10 منابع فارسی ، پی نوشت های فارسی، جداول 11

- چکيده لاتين به صورت ساختار يافته تمام نما بين 1000 تا 1200 کلمه باشد .

 - تعداد صفحات مقاله نبايد از 17 صفحه بيشتر شود.

- فايل مقاله بايد به ترتيب شامل موارد زير باشد: الف) صفحه اول شامل عنوان مقاله و مشخصات نويسندگان مقاله

ب) صفحه دوم شامل عنوان مقاله، چکيده مقاله و کليد واژه ها ج) صفحه سوم به بعد شامل مقدمه، بدنه مقاله، نتيجه گيری، پی نوشت ها، منابع

د) صفحه آخر بخش انگليسی شامل عنوان مقاله، نام و مشخصات نويسندگان و چکيده انگليسی الف) صفحه اول شامل عنوان مقاله و مشخصات نويسندگان مقاله عنوان مقاله بايد وسط چين باشد و در زير آن نام و نام خانوادگی نويسندگان به ترتيب اولويت همراه با مشخصات کامل آنها باشد. در نام نويسندگان از نوشتن عباراتی مانند دکتر، مهندس و از اين قبيل اجتناب شود. مشخصات به ترتيب شامل نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی، دانشکده، دانشگاه، شهر،نشانی پستی، شماره تلفن و پست الکترونيک تمامی نويسندگان است. يک نفر از نويسندگان بايستی به عنوان نويسنده مسئول معرفی شود.

ب) صفحه دوم شامل عنوان مقاله، چکيده مقاله و کليد واژه ها - چکيده فارسی بايد بين 350 الی 400 کلمه باشد.

چکيده به اجمال، شامل سوال پژوهش و بيان مساله (حدود 150 کلمه)،هدف پژوهش (حدود 50 کلمه)، روش پژوهش(حدود 75 کلمه) و يافته های پژوهش (حدود 125 کلمه) است.

- کليد واژه ها بين 3 تا 5 کلمه و حاوی واژه های اصلی جستجو پذير برای دسترسی به مقاله می باشد.

ج) صفحه سوم به بعد شامل مقدمه، بدنه مقاله، نتيجه گيری، پی نوشت ها، فهرست منابع کل حجم مطالب مقاله بدون دو صفحه اول 15 صفحه خواهد بود . - مقدمه بايستی شامل طرح موضوع (بيانگر مسئله پژوهش، فرضيه های پژوهش و ارتباط آن با موضوع مقاله)، اهداف پژوهش، پيشينه پژوهش، روش پژوهش و معرفی کلی مقاله باشد. در پژوهش هايی که پيشينه تحليلی دارند، حجم پيشينه پژوهش می تواند بيش از مقالات پژوهشی معمول باشد که در اين صورت پس ازمقدمه و به صورت بخشی جداگانه با تيتر پيشينه پژوهش نوشته می شود.

- بدنه مقاله شامل بحث و بررسی اطلاعات با استفاده از روشهای پژوهش علمی و تجزيه و تحليل داده ها و يافته های تحقيق به شکل گويا و علمی به همراه تمامی نمودارها، تصاوير، جداول و متن علمی و مستند مورد استفاده در تحقيق است. - نتيجه گيری بايستی به گونه ای منطقی و مستدل و در راستای پاسخ به سوال پژوهش در قالب ارائه يافته های پژوهش باشد.

 -پا نوشت ها شامل معادل های لاتين کلماتی است که در متن مقاله برگردان به فارسی شده اند و نيز توضيحات ضروری درباره اصطلاحات و مطالب مقاله که ارائه آن در متن مقاله ضروری نيست که با شماره کوچک در بالای واژه مورد نظر در متن مشخص و در پايين هر صفحه ارائه می گردد. - فهرست منابع در پايان مقاله بر اساس حروف الفبا تنظيم می گردد، بمنظور نمايه شدن مجله در پايگاههای استنادی بين المللی لازم است همه مولفين و عناوين کتب و مقالات به زبان انگليسی ارائه شوند همچنين سال انتشارنيز به تاريخ ميلادی ذکر گردد .

حتی الامکان تلاش شود عنوان مقاله و کتاب از اصل انگليسی انتخاب شده مولفين انتخاب گردد و از بيان فارس عناوين با آوای انگليسی (فينگليش) پرهيز گردد. بر اساس شيوه نامه ايران (تهيه شده توسط پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ايران) که مطابق شيوه نامه شيکاگو Bاست، می باشد. اين شيوه نامه در وبگاه نشريه قابل بارگيری است. يک نمونه از منبع نويسی (برای کتاب با يک نويسنده) در ذيل آمده است: Adams, Henry. 1918. The education of Henry Adams: An autobiography. Boston: Houghton Mifflin. (Adams,1918,77) د) صفحه آخر بخش انگليسی شامل عنوان مقاله، نام و مشخصات نويسندگان و چکيده انگليسی با توجه به درخواست مجله برای نمايه شدن در پايگاههای بين المللی مدارک علمی لازم است چکيده تمام نمای ساختار يافته با 1000 تا 1200 کلمه تنظيم گردد . در اين چکيده لازم است چهار رکن چکيده فارسی به ويژه روش و يافته ها به همراه فرضيه و مسير تحقيق با تفصيل بيشتر ذکر گردد. 2- شيوه تنظيم تصوير، جدول و شکل تصاوير، جداول و اشکال(شامل کروکی، نمودار، نقشه‌، اسکيس) بايستی بايد در نزديک ترين محل ممکن که در متن به آنها اشاره شده است گنجانده و تنظيم شوند.

 توضيحات جداول بايد در بالای جدول و توضيحات شکل و تصوير در زير آنها قرار گيرد. توضيحات مربوطه شامل شماره(به ترتيب ارائه در متن)، موضوع(نکته علمی موجود در تصوير که به شکل تحليلی بيان می شود)، معرفی(شامل مکان و زمان ساخت و طراح يا ...)و سند (منبعی که تصوير از آن دريافت شده) می باشد. (توضيحات بايستی در يک text box جداگانه نوشته شده و با عکس به صورت group در بيايد.) کيفيت تصاوير بايد مناسب و کليه جزييات در آن به خوبی مشخص باشد. حداقل کيفيت مورد تاييد جهت تصاوير 300 dpiاست. برای تنظيم تصاوير دقت شود که تصوير کاملاً عرض صفحه و محدوده تعيين شده متن را در بر بگيرد . در صورت نياز از دو تصوير در کنار هم استفاده شوند. بدين صورت که تصاوير يا با عرض 15 و بصورت تک عکس يا با عرض 7 سانتيمتر و بصورت دو عکس در کنار و يا در زير هم با 1 سانتيمتر فاصله در متن چيده شوند. به عنوان مثال يک نمونه را در زير می بينيد.

- تذکرات : - قبل از کاما، نقطه، نقطه ويرگول، کلمات دوهجايی و از اين قبيل موارد، از فاصله استفاده نشود. بلکه از نيم فاصله استفاده شود و يا فاصله ای نباشد . - شماره رفرنس و پی نوشت ها در متن به اندازه خود متن تايپ شود و کوچک نشود. - در صورت امکان عکس ها به غير از داخل متن بصورت فايل جداگانه ای با کيفيت بهتر ارسال گردد. - نمودارهای موجود در متن بصورت فايل جداگانه ای pdf-jpg ارسال گردد تا هيچ گونه تغيير ی نداشته نداشته باشد . - چيدمان عکس ها در متن بسادگی و مشخص در متن بيايد و گوشه متن و يا جاهای غير قابل تشخيص نباشد. - آدرس عکس و يا مطالبی که زيرنويس نمودارها می آيد داخل پرانتز باشد .